Witam!!
Tak jak w temacie tu dajecie linki z swoim wideo, audio itp.
Pod wideo napiszcie parę informacji o sobie np.Kiedy zaczeliście, Jak spotkaliście się z BB, gdzie ćwiczycie i para takich informacji
Za niedługo moje PromoVIDEO Jeszcze w tym tyg tak więc wysle i napisze o sobie.
Siema. Z tej strony Leon. Powiem tak dawno nosiłem się z zamiarem kupna mikrofonu itp. Początki ? Jakoś w 2002roku, pamiętając pierwsze bity PFK ;D
Zrobiło to na mnie wtedy mega wrażenie, nie angażowałem się nigdy jakoś poważnie, czasami lubiłem sobie popierdzieć, przez te wszystkie lata nie za wiele wymyślałem, nie tworzyłem, pracowałem tylko trochę nad czystością bitu, perkusji, myślę, ze to raczej mam opanowane. Na dniach spróbuję coś nagrać, zobaczę jak to wyjdzie. Nigdy nie myślałem nawet zeby poważnie coś nagrac jakiś kawałek ani nic.
Później zachłysnąłem się Joelem Turnerem. Tak samo szacunek dla Kila Keli, ale czasami zbyt duże mieszanie mnie nie kręci, za duży kocioł.
Po prostu nawet nie myślałem, zeby w ogóle jakoś popierdzieć, robiłem to tylko wtedy gdy mi dana chwila nastrój i chęci przyniosła.
Czekam za kablem, niestety nie dysponuję wejściem XLR Potrzebuję więc xlr-jack, na dniach przyszłego tygondia dopiero, cóż trzeba poczekać. A po za tym mam nadzieję, ze jakoś na początku lipca uda mi się zainwestować w jakiegoś mikserka z behringerów 502 bądź 802.
Edytowane przez LeoN89 dnia 06-06-2010 00:29
Zielok napisał/a:
Ja swój kabelek odbieram w poniedziałek
I jak kabelek odebrany ??
U mnie lipa straszna, przez kumpla załatwiłem sobie kabel, musiałem też przejściówkę, plan z mikserem na potem. Dopiero w czwartek wracam na chatę gdyż studiuję kawałeeeeek po za miejscem zamieszkania to będę mógł odebrac to co moje I zobaczyć czy mój plan podłączenia wszystkiego wypali i czy będzie grało i buczało.
Zielok napisał/a:
Odebrany ale nie wiem co może być przyczyną tego, że tak słabo słychać jak podepnę pod wzmacniacz. Możliwe, że mikrofon uszkodzony
Możliwe że coś z kablem złamany albo coś.
A do jakiego wejścia w wzmacniaczu podłączasz?
Masz jakieś pytanie dotyczące strony i BB??-Pisz na gg:11860027
Dowiedziałem się, że to wina kabla. Gdy podpinałem go do końca wtedy było cicho słychać dźwięk z mikrofonu, a gdy wypiąłem z 1cm to już działa normalnie. Dzisiaj napisze do gościa i spytam się czy wszystkie kable takie są bo może być wada produkcyjna. Jak tylko ten tak działa top pojadę wymienić.
Kabel XLR - jack
Edytowane przez Zielok dnia 08-06-2010 13:43
WYLUZUJ
Kurde jest problem, bo w wzmacniaczu nie mam wejscia na Jacka , próbowałem podłączyć tak, ze wzmacniacz pod kablem AUX i na wejściu od słuchawek w laptopie i mikrofon z przejściówką na Jacka z 6,3mm na 3,5mm podłączyłem na wejście mikrofonowe do lapka i nic, kurde boję się, ze będę zmuszony kupić jakiś mikser coś...
Siema, z tej str. ziggy, cwicze 2,5 roku;D czy to duzo jak na to co ułsyszycie? sami ocencie...dzieki za wszelką krytykę...bez krępacji;] peace
Jak zacząłem? zobaczylem w necie i juz wiedzialem ze musze...;D uczyłem sie podstaw z tutorialów z neta a teraz cwicze non stop dając sobie rozrywkę... [img=http://www.wrzuta.pl/images_2/queued.gif]
sorki za slabą jakość....ze sprzętem kiedys trza zacząć;D
//Edit (1.d):
No moze faktycznie wind technoqua za szybko zacząłem;D
Edytowane przez Zielok dnia 16-07-2010 18:24
Beatbox - kaszel i mlaskanie do rytmu, w wyniku czego powstają dźwięki łudząco podobne do basu, perkusji i skreczy.
Wg mnie jest bardzo dobrze ;p chociaz tam kick ci gdzieniegdzie na poczatku uciekal ;p Gdyby byla to lepsze jakosc , nawepno wrazenie bylo by lepsze ;]
Hmm... moim zdaniem potrzeba troszeczke pocwiczyc z metronomem, i doszlifowac, a raczej zacząć szlifowac skrecz z bitem;D a poza tym to gites, jestes na dobrej drodze;D pozdro
Beatbox - kaszel i mlaskanie do rytmu, w wyniku czego powstają dźwięki łudząco podobne do basu, perkusji i skreczy.